Sunday, 2 July 2017

KOPI SUSU KAMBING BERMADU BIOASLI


Nama Produk : Kopi Susu Kambing Bermadu Bioasli
Harga              : RM20 (Pos Laju RM8)

Khairul :0192871858

DESCRIPTION

Kopi Susu Kambing Bermadu diperkaya dengan ramuan semulajadi seperti madu, dan guarana yang yang kaya dengan khasiat bagi meningkatkan tahap tenaga fizikal dan mental di samping menyegarkan tubuh badan agar anda kekal aktif sepanjang hari.

KHASIAT KOPI SUSU KAMBING BERMADU

 • Meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan
 • Mengatasi keletihan
 • Mampu menahan mengantuk
 • Memelihara sistem saraf
 • Memelihara sistem imunisasi
 • Membantu mengatasi penyakit jantung, kecing manis, dan tekanan darah tinggi
 • Melancarkan peredaran darah
 • Meningkatkan keupayaan mental
 • Melancarkan proses penghadaman
 • Membantu mengawal berat badan

KANDUNGAN KOPI SUSU KAMBING BERMADU


Kopi: Mengikut kajian pakar, kopi berupaya untuk mengurangkan tekanan darah tinggi, mencegah penyakit, merawat kanser, mengatasi penyakit jantung, kencing manis dan juga strok. Kafein yang terkandung di dalam kopi akan menyegarkan peminumnya di samping meredakan sakit kepala, meningkatkan daya tumpuan, membantu sistem pernafasan, dan meningkatkan tahap tenaga dan kesuburan lelaki.
Susu Kambing: Susu kambing kaya dengan khasiat protein, vitamin A, vitamin B1, vitamin D, riboflavin, choline dan inositol yang bagus untuk penyembuhan luka dan pertumbuhan semula sel dalam badan, meningkatkan sistem imunisasi tubuh dan daya tumpuan serta memori. Susu kambing juga membantu proses tumbesaran, mengukuhkan tulang dan gigi, mengawal tahap kolestrol, serta memelihara sistem saraf.
Susu Rendah Lemak: Susu lembu yang rendah kandungan lemak bukan sahaja berupaya mengatasi masalah kesihatan pada sistem kardiovaskular, malah rendah kalori dan kaya dengan kandungan kalsium yang berkesan dalam mencegah osteoporosis dan mengukuhkan otot. Ia juga tinggi kandungan protein yang berupaya menstabilkan struktur sel darah merah sekaligus menggalakkan fungsi antibodi untuk menentang serangan penyakit, selain menstabilkan enzim dan hormon dalam tubuh badan seterusnya menggalakkan pertumbuhan dan pemulihan tisu.
Santan: Susu kelapa atau santan berupaya mencegah kerosakan sel, merawat sel kulit, meningkatkan tenaga fizikal dan mental, membasmi virus dan bakteria, memelihara saluran pencernaan, serta mencegah risiko penyakit jantung. Santan yang kaya dengan asid laurik, sejenis asid lemak yang menyerupai lemak dalam susu ibu ini membantu menggalakkan perkembangan otak dan mengukuhkan tulang selain meningkatkan daya ketahanan tubuh. Di samping itu, santan kelapa juga meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium, mencegah penyakit osteoporosis, menstabilkan tekanan darah, menghalus dan melembapkan kulit, serta melindungi kulit daripada sinaran ultraungu.
Madu: Madu merupakan manisan yang dihasilkan oleh lebah menggunakan nectar bunga dan terdiri daripada glukosa dan fruktosa yang berupaya membekalkan tenaga kepada tubuh badan. Ia mengandungi vitamin B kompleks, magnesium, fosforus, mangan dan potassium yang berperanan memelihara kesihatan tulang dan gigi selain meningkatkan tahap metabolisme, menggalakkan fungsi otak dan sistem saraf, serta menstabilkan tekanan darah. Selain berupaya meningkatkan sistem imunisasi yang berperanan mencegah daripada penyakit, madu turut bertindak sebagai agen antioksida dan antiradang di samping membantu menggalakkan proses pemulihan luka dan memelihara kesihatan kulit.
Guarana: Berasal dari Amerika Selatan, Guarana yang kaya dengan kandungan kafein ini mampu membantu anda untuk mengurangkan nafsu makan, meningkatkan pembakaran lemak dalam tubuh, meningkatkan keupayaan mental dan ketahanan fizikal.

CARA PENGGUNAAN KOPI SUSU KAMBING BERMADU

 1. Bancuh 1 paket Kopi Susu Kambing Bermadu bersama 200 ml air panas atau sejuk
 2. Ambil 1 hingga 2 paket sehari
 3. Boleh diambil pada bila-bila masa

No comments:

Post a Comment